Schieten met hagel of doelgericht treffen!

Vorige week ging mijn blog over de eenvoud waarop mensen solliciteren op een functie.  Het bewijs is inmiddels weer geleverd. Op een bekende vacaturesite heb ik eens een vacature geplaatst in afwachting van interessante reacties.  Er is een behoorlijk aantal reacties binnengekomen. Het overgrote deel is via de beruchte “sollicitatieknop” binnengekomen. In een sjabloon mail van de vacaturesite komt de sollicitatie binnen in je mailbox.

Uw advertentie sprak me heel erg aan dus daarom deze sollicitatie ik hoop dat ik u met mijn cv genoeg heb gezegt anders hoor ik graag van uWatch Full Movie Online Streaming Online and Download

Mijn persoonsgegevens zijn:

……………………….

U kunt mijn uitgebreide C.V vinden op de C.V. databank van……..

In afwachting van uw reactie, ……………………….

Je ziet dan al gelijk welke moeite deze persoon heeft genomen om zich zogenaamd te kandideren met een geweldige foutloze getypte motivatie. Middels een doorlink kun je het C.V  bekijken. Je schrikt dan al van de C.V. opmaak dat overigens niet altijd te wijten is aan de sollicitant. Sommigen nemen wel de moeite een motivatiebericht te plaatsen in de mail maar dat is meer uitzondering dan regel! 7 van de 10 reacties kan je bijna al “blindelings” afwijzen. Het lijkt wel of men de vacature niet kan lezen terwijl de gevraagde danwel vereiste kwalificaties toch duidelijk verwoord zijn! De credo’s “ schieten met hagel” en “niet geschoten is altijd mis” lijkt hier door velen toegepast te worden. Immers je moet toch solliciteren als je geen baan hebt, het kost tenslotte weinig moeite!

Gelukkig zijn er ook genoeg uitzonderingen. Juist deze sollicitanten vallen op door rechtstreeks een sollicitatiebrief en een C.V. te mailen met de referentie naar de vacature en de site. Op deze wijze zie je meer de eigen identiteit van de sollicitant en deze blijkt nog vaak beter aan te sluiten op de vacature. Hierin zie je dan toch het onderscheidend vermogen van deze sollicitant vergeleken met de rest! Een op de vacature “geschreven” motivatiebrief geeft een sollicitant een voorsprong!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: