Praten met Jan en Alleman! Netwerken is toch ook net werken!

Eind april hebben we de maand lekker kunnen afsluiten met een nationaal feestje. Gelukkig. Even bijtanken van enkele weken aanpoten! In een people’ s business ben je voortdurend bezig met  mensen.  Als Recruitment Specialist wil je onder de mensen zijn want daar gebeurt het. De hele week staat in het teken van mensen spreken. Als je niet van mensen houdt moet je zeker niet in de recruitment werken. Ik ben altijd weer opgewekt als ik achter mijn bureau en PC vandaan kan om op pad te gaan naar de buitenwereld. Een (potentiële) klant bezoeken, een gesprek met een sollicitant voeren of naar een (netwerk) bijeenkomst. Heerlijk want dan voel ik mij in mijn element. Netwerk bijeenkomsten zijn aan mij goed besteed. Maar de  laatste weken had ik er wel erg veel gepland in mijn agenda. Ik moest tenslotte ook nog werken! Maar is netwerken geen werken? Daar zijn de meningen nog wel eens verdeeld.

Het bijwonen van deze bijeenkomsten kost behoorlijk wat tijd. In de laatste 3 weken was het behoorlijk raak! De cyclus begon met  een ontbijtsessie over online marketing. De volgende dag  een business lunch bij “de parel van Brabant” NAC. Vervolgens een ochtend netwerk  van Open Cofee bijgewoond. Dag 4 ging ik naar een lezing over online Recruitment met een afsluitende 5 uur borrel. De week eindigde met een netwerkborrel in Waalwijk. De week erna stonden ook wat avondbijeenkomsten gepland zoals  de “BOB borrel” van Regio Business in Tilburg en een Thema Event van het West Brabantse VOC in Breda. Tussendoor waren ook nog enkele bedrijfsbeurzen gepland in Oss, Den Bosch en Gorinchem. Vervolgens werd de laatste week afgesloten met een dagvullend Recruiters Event in Arnhem.

Ik moet zeggen dat ik veel bekenden heb gesproken en ook veel nieuwe leuke contacten heb gelegd met  interessante mensen in een niet direct zakelijke omgeving maar op gezellige informele sfeer locaties. Netwerken is een vorm van ‘interactief infotainment’. Ik ben nooit zo gefixeerd op het geforceerd profileren van mijn business op dit soort bijeenkomsten. Gewoon ongedwongen bewegen, jezelf blijven en vooral oprecht interesse tonen in wat anderen juist te vertellen hebben.   Als je daar juist  de nadruk op legt dan krijg je vroeg of laat een “return on investment” direct danwel indirect. Een goed netwerk bouw je niet op in een paar vrijdag middagen.  Netwerken is een lange adem hebben! De regelmaat bepaalt de herkenning en vetrouwen en uiteindelijk de waardering en erkenning! Dus netwerken is zeker wel werken!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: