wie zet zichzelf neer als een crimineel op LinkedIn?

Een ongepast en oneigenlijk gebruik van LinkedIn

Bij het speuren in LinkedIn kwam ik een bekende naam tegen die laatste tijd erg in het nieuws is. Er staan wel meer bekende nationaal en internationaal bekende mensen op LinkedIn. Maar ik wilde uit nieuwsgierigheid toch meer weten over deze persoon. Toen ik op het profiel was beland dacht ik: dit kan niet serieus zijn! Wie in godsnaam zet zichzelf neer als een crimineel? Met stomheid was ik geslagen. Zijn ‘specialties’ waren samengevat als volgt: massamoord, drugshandel, smokkel, afpersing, dictatoriaal bewind voeren, volksmennen, liegen, vieze blaadjes verkopen, basketbal, hosselen, bedriegen, belazeren, georganiseerde misdaad. In zijn ‘summary’ stond:”Mijn doel is om alleen te heersen. Mensen die mij niet begrijpen moeten het zwijgen op worden gelegd”. Bij het lezen van zijn ‘experience’ werd het mij te gortig. Zijn levenservaring werd beschreven wat hij allemaal uitgespookt heeft. Nou heb ik ook altijd deze man gehekeld en hoop ik nog steeds dat hij voor zijn daden terecht moet staan. toch vind ik dat dit soort profielen niet thuishoren op LinkedIn.

Het is duidelijk dat deze man zichzelf zeker zo niet zou presenteren op LinkedIn. Het moest dus zijn opgezet door iemand die onder valse voorwendselen een pseudo profiel heeft aangemaakt. Ik heb LinkedIn hoog zitten, het is een fantastisch medium. Echter als het plaatsen van dit soort “nepprofielen” om anderen te kakken te zetten mogelijk is dan zal LinkedIn als een van ’s werelds serieus genomen  en zakelijke netwerk platforms afglijden tot een platvloers social media aftreksel!

<img class="size-medium wp-image-200" title="report profile as bupropion hcl xl 150 mg….” src=”https://i2.wp.com/marcvanzutphen.files.wordpress.com/2010/08/report-profile-as3.jpg?resize=300%2C261″ alt=”” data-recalc-dims=”1″ />

rapporteer oneigenlijk/ongepast profiel aan LinkedIn

Ik pleit ervoor dat wij waakzaam moeten zijn en dit soort profielen als spam te betitelen en hier ook melding van maken via de knop “ report Photo  as…” , rechtsboven in de profiel pagina. Je kunt dan o.a. kiezen uit “inappropriate content” of “misrepresentation”.  Tevens kun je er nog een opmerking bij plaatsen. Het bericht wordt dan verzonden naar en beoordeeld door de Customer Service afdeling van LinkedIn.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: